Tuesday, 27 March 2012

tidur dengan rambut basah penyebab kelemumur

ASSALAMUALIKUM , 



keadaan yang memudahkan kelemumur tumbuh tu sebab lembab , berminyak and panas . aku tahu , ramai yang selame ni pikiaq (termasuk aku) , tido dengan rambut baru disyampoo and still lembab akan jadi sebab utama munculnye kelemumur . ekceli , masalah pape rambut ni disebabkan diri kite sendiri yang tak pentingkan kesihatan and penjagaan rambut iaitu tak membersihkan rambut selama berhari hari . *eewwwww . haa , sebab tu laa keadaan kulit kepale akan jadi berminyak akibat timbunan minyak yang tak dibersihkan selama berhari hari smpai satu tahap , timbul lah masalah kelemumur and sebagainya . so , korang . rajin rajin la jaga kebersihan diri . bukan untuk orang laen . untuk korang juak . kenn ?? diri kita bersih . orang pun sukaa :)

5 comments:

Izz Faizah said...

yup..btul3..tp izz mmg ske mandi sebelum tido..bru nyenyak.. :)

*overnye gmbar tu, klemumur dia byk gle..haha

Jejaka Terhangat said...

botak je terus. senang nak jaga rambut dan kelemumur. ahaks..=p

farhanamasdo said...

@Izz Faizah haaaa . gambar tuuu mcm izz la . eeeii . banyak gylaa !! :P

farhanamasdo said...

@Jejaka Terhangat yang tu lagi cepat rosak . yelaaa . sebab . tade pelindung . cahaye matahari straight terus smpai kulit . last last kulit yang rosak o burn . HAHA

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal kelemumur… sharing is caring :)- Punca Kelemumur Pada Rambut