Thursday, 29 March 2012

‎15 AZAB ALLAH YANG MENUNGGU BAGI ORANG-ORANG YANG MENINGGALKAN SEMBAHYANG FARDHU


malam ni , before tido , aku nak share something dengan korang . ramai sekarang yang tak menunaikan kewajian sebagai orang muslim . ingt - ingtlah kita akan pencipta kita . 


6 AZAB DI DUNIA (KETIKA HIDUP)
1. Allah menghapuskan tanda-tanda orang yang soleh dari wajahnya
2. Allah akan menyempitkan rezekinya
3. Allah akan mengurangkan keberkatan atas umurnya
4. Segala amal kebajikan yang dilakukannya tidak akan dikurniakan pahala
5. Doanya tidak akan dimakbulkan
6. Tiada doa dari para solehin untuknya

3 AZAB KETIKA HAMPIR MATI
1. Kematiannya penuh dengan kehinaan
2. Kematiannya dalam keadaan sangat lapar dan dahaga
3. Keluar rohnya dari jasad tanpa iman

3 AZAB KETIKA DI DALAM KUBUR
1. Allah akan menyiksanya berterusan sehingga ke hari kiamat
2. Akan dihimpitkan serapat-rapatnya liang kubur sehingga bertemu rusuk kiri    dan kanannya
3. Dinyalakan api di dalam kuburnya khas untuk membakarnya

3 AZAB BERTEMU ALLAH
1. Allah tidak memandangnya dengan pandangan belas kasihan
2. Tiada rahmat serta keampunan daripada Allah untuknya
3. Malaikat akan menyeretkannya ke neraka dengan penuh kekasaran

::peringatan untuk diri sendiri dan rakan-rakan. . selamat beribadah. . . ♥

10 comments:

P#eoniX said...

same-same lah kite beringat...

P#eoniX said...

same-same lah kite beringat...

kaishin said...

hidup tanpa solat macam pokok tanpa buah..takde hasil apa pun..kan kan :)

farhanamasdo said...

@kaishin betul tu kaishin :) setuju

SumeSakan said...

saling mengingati supaya kita tidak leka...Nway singgah balik dan friend with u....salam kenal ye...

fieda said...

minta dijauhi..

farhanamasdo said...

@SumeSakan mekaseh awokk :)

farhanamasdo said...

@fieda astaghfirullah .

maszull said...

assalamualaiakum farhana....info yg baik izinkn mama share n3 ni ye...:)

farhanamasdo said...

@maszull okey mama :)