Monday, 23 April 2012

takziah tuk my lovely kazen



hai . ekceli . dah lama nak wat entry ni . tapi masa amatlah suntuk . bz dengan banyak bende . 
entry ni khas for kak as . kazen aku . yang kehilangan baby . yang baru berusia 2 minggu . lupe pulak nama y baby tu . nur ameraa ... . ade lagi satu pekataan . lupe lak . tape . lupeka . 

kak as dah lama tunggu nak dapat anak lagi . die dah ade sorang anak . perempuan . and die nak ade anak lagi . and die nak sangat anak laki . 5 tahun tunggu . barulah die mengandung for the second time . happy sangat family die . barang barang preparation tuk baby sume dah beli . 

hari yang ditunggu pun hampir tiba . tapi die lepasi tarikh jangkaan lambat 1 week . dekat 2 weeks jugak . dah kira lambat sangat dah tu . air ketuban pun dah pecah , tap still tak melahirkan . then , hari pe ek , aku tak beraa ingat . die bersalin . melalui operation . sebab jalan tak boleh bukak . just bukak 3cm je . doc dah bagi ubat 3 kali . still tak bole . tapi , aku rasa , ubat tu tak bole bagi banyak kali . just bole bagi 2 kali . kalau tak bukak jugak . terus buat operation . tapi tatao lah kan  do lebih arif . 

tapi malangnye , bayi dah lemas pun kat perut . tapi still bernyawa . tapi tersangat lah lemah . so then baby kene tahan kat sepital . maknye pulak kene balik rumah . tapi , beberapa hari lepas tu , family aku dapat call , diberitahu baby tu dah tade . T.T macam tak caya . nak pergi , tapi ayah pun tak sehat . tade sape yang boleh drive . then dapat call balik . rupenye , baby tu tak meninggal pun . still ade lagi . aku pun , ergh ? cite ape ni ? kejap ade kejap tade kan ? tapi , alhamdulillah lah . sebab still ade lagi kan . then , weekend tu , family aku pergi la melawat ibunyaaa . tak dapat tegok baby . sebab baby kat hospital . kalau pergi pun , tak dapat masuk tengok . aku just tengok gambar je . kesian . banyak sangat tiub and wayar T.T 

HARI SELASA MALAM , dapat call . baby dah tkde . yang ni memang betul betul takde . sedih . malam tu jugak . pukul 10pm famly aku and family kazen aku , kak ani . betolak sekali . sebab kitorang aea kluang kan . gerak lah g tenggaroh . smpai sana pukul 1230 am . penat . ngantuk . tengok baby . comelnyee . tapi sayang . hmmm . maknye pulak . offkos lah sedih kan . aku tak sampai hati nak tanya kak as ape ape tengok keadaan die yang macam tu . muram . yelah . ibu mana yang tak sedih . kehilangan anak . ibu dalam pantang , anak tade kat sebelah . 

tapi , tu sume dugaan tuhan , betul tak ? insyaallah . si anak akan tunggu ibu di pintu syurga . harap harap . kak as dapat bersabar dengan pemergian anaknyaa . marilah sama sama sedekahkan al - fatihah keada baby tu . al - fatihah . 

1 comment:

Cik Mia Sufira said...

takziah..semoga tabah ye