Friday, 13 April 2012

kimi nak wadak !


wadak ? korang tw ta wadak tu ape ? k fine . aku pun tatao . 
kimi tu anak kazen aku act . kecik lagi . around 3 years gitu lah . 
satu pagi tu . die bangun tido . terus meraung raung ; NAK WADAK ! NAK WADAK !!
satu family pelik . wadak ? apakah ? kfine . then tunjuk la barang barang yang ada kat umah tu . 
"ni ke ?" "ni ke?" sume bukan =.="
then disebabkan nenek si kimi ni merangkap makcik aku , buat kuih untuk dijual , kami tunjuk lah kat kuih WADEK kat budak kimi tu . sebab bunyi kan dekat dekat sama kan . waddak - wadek . dekat la jugak . 


tapi malangnya , bukan jugak ! hakhak . adoi . budak ni dah meraung raung da . "ape budak ni nak sebenarnya" 

lepas tu kak liza (mak dia) bawak lah die g kedai . sesampai kedai . die tunjuk kat icebox tuu . die suruh la mak die dokong die . then tunjuk tunjuk kat "wadak" tuuu . nges nges sampai =.="

ni lah diaaa rupa wadak yang diidam idamkan :


mak kimi, "oh , hotdog la bang"
sosej upenye  sampai umah terus goreng . 
bila tanya balik , "dah makan WADAK abang ?"
kimi jawab , "HOT DOG" lahh .
*tawu pulak hotdog =.="





6 comments:

Atie Kamaruzzaman said...

haha ..so funny lah bdak kecik tuuu :)

keli menari said...

haha.wadak! name baru.kreatif budak.

gummybear said...

huhu...bdak2 kan..mcm2 gelagat.. :)

mybunny said...

dah follow dan promosi blog awak.sori lmbat.

http://mybunnytuttut.blogspot.com/2012/04/senarai-blog-terhebat.html

Zamani said...

Salam~ Zam dtg bw dr segmen Arra.. Bru berkesempatan nak melawat ke mari :)

kaishin said...

hehe penin gak melayan budak kecik ni kan :D