Tuesday, 19 June 2012

lidah berbelit ?



phewww  !  hari yang memenatkan . baru balik class . and baru half day pergi class . sat lagi ade lagi class . 230 smpai 620 . ohhhhh Godddd ! penat tahu tak . bilik tinggi melangit atas bukit pulak tuuu . *dugaan dugaan .

harini satu class tension belaja mandarin T.T sakit otakk . opss . hao la hao la . ape tu ? 

ni hao ?
wo hen hao . 
xiaojie ?
zaoshang hao ? 

acano nak sebut tu ? ade yang eja lain bunyi lain . macam ni ;

zai . z = chi 
shi . kalau nak sebut jadi cherk . 

mane tak pusing pale otakkkk aku ! and then , baru ni first class belaja nada nada tu . nak nada mendatar lah . ganas lah =.=' tak dapat terus lecturer naik angin . ape kess ? siap hentak hentak kaki and buku pulakk lecturer tu . aiyooo . kami ni suda poneng pale . takleh sabar ka laoshi ? tak perlu lah kot nak mara cenggitu . petang ni ade lagi class ganti . sebab last week laoshi tu tak dapat datang sebab ade emergency kes pulak . 

ade sesapa yang willing nak ajar aku hao to pronounce mandarin ni takkk ?? =.='

pssst . belajar jepun lagi senang lah T.T



5 comments:

kaki bola said...

kau belaja mandarin?terbaekklah

farhanamasdo said...

terpaksa belaja . T.T

Pink Lavender said...

makneng sempat belajar mandarin masa kat u

makneng follow kamu
jom follow makneng

Husnahyuna said...

http://husnahyuna.blogspot.com
salam kenal..
wah2..
nice entry...
like ") nice :)
blog ni sgt awosome...
n entry yg sgt menarik ..
jom follow kita balik..
kite support each other k...

Karbie said...

saya suka blajar mandrin...hehhe