Wednesday, 4 July 2012

pusing





takde mukadimah . terus je . 
ape yang kau rasa kalau orang yang kau suka tu act dah ada gf ? 
tapi die bagi harapan kat kau ?
die tau die ade gf tapi die tetap contct kau and bla bla bla . 
die cakap die sayang kau , suka kau , rindu kau and bla bla bla ?

3 bulan contact . 3 bulan tak contact . 3 bulan contact . 3 bulan tak contact . 
lelaki dayuss , kau ingat perempuan ni patung ke hape ?

dah lama tak contact , tetibe si gf die mara kau . 
ape cer ? dah lama tak contact tetibe kene sembur gituu ? 
tak ke pelik -.-
kfine leas tu tak contact lama daa .

*****************
tetiba di takdirkan terserempak kat somewhere macam mall ke kan . 
terpandang satu sama lain . 

"eh , aku kenal ke dia ni ?" 

tak tegur , tak senyum . just pandang satu sama lain je . 
then terus lari . 
sebab hati merinduinyaa .
taknak la nanti menyusahkan diri sendiri .
yee . lari . sebab taknak hati tu merintih rintih .
mengingati kisah silam T.T 

******************

and yess . perasaan tak boleh dipaksa . tak bole ditahan tahan . 
sehari lepas tu . try call . call je pun yang boleh . tak bole text .
dah buad text copy ngan gf die *tade privacy*
kfine . whateva . 

and fine . kalau diikutkan hati . memang ade rasa sayang lagi . 
tapi kite sebagai perempuan harus sedar . sampai bila kita nak macam ni . 
kite kene pikir , die tu bf orang . taknak la bergaduh lagi dengan kaum sendiri untuk seorang lelaki yang belum tentu akan jadi milik kita . kita tak tahu sume tu .
and fine , aku mengalah sebab aku kenal dia pun time tu die dah ade gf . 
taknak la perampas T.T
supaya hati tak bertambah terseksa and tertipu lagi dengan lelaki durjana , opss . 
kite kene la lupekan perasaan kite kat die . even kita sayang die macamana pun kan T.T 
TERPAKSA . 

*****************
adakah lelaki yang bersalah ?
ya sebab kau dah tau kau tu dah ade gf , lagi mau menggatal dengan orang lain . and kau dah bagi harapan kan perempuan macam aku nieh T.T

adakah perempuan yang bersalah ?
ya sebab senang sangat jatuh hati kat orang . sayang lebih . dah tw orang tu ade gf , still mau sayang lagi -.-

so , conclusionnya , dua dua kene la pikir . jangan ikutkan hati . ikut hati , memang merana lah perasaan korang tu . aku still dalam process . lupekan jek la . 

*******************

psst ; kekadang orang tanya . kenapa kau tak ade bf ? tipulaa takda . 
aku bukan ape . aku takut meletakkan harapan yang tinggi . sebab aku kecewa bukan sekali . berkali kali T.T bukan takda sesapa yang mintak aku untuk jadi gf die . *ececeh . tapi aku tak yakin and aku just pikir . orang ni mesti nak mainkan aku . kan kan . so , takut sangat . lagipun . kapel kan haram . kan kan . aku just ramai kawan . bf takleyh . kawan pun takpe kan . aku just taknak ade relay dengan sesapa buat masa nie . kesian kat orang tu nanti . sebab aku ni bukan betul sangat pun . aku takut aku akan mainkan pasaan die -.-

aku ni mudah untuk menyayangi tapi cukup susah untuk melupakan . lagipun . susah nak cari lelaki yang akan tahan dengan perangai aku ni . manje lebih lebih . #mak aku je yang tahan ngan pangai aku ^^ 

btw , ape yang aku cerita ni ? tunggang langgang . fail lah jadi blogger . 


5 comments:

Sally Samsaiman said...

aduh ! tertepek kat muka sendiri...hihihi...biasa laa..hati ni susah nak duga kan...

tawakal kan hati yee...

insyaAllah...syg Allah dulu, baru belajar syg org...kan ??

Good Luck ! :)

kaki bola said...

betul weyh!aku sokong kau.

farhanamasdo said...

kaki bola ! kau sokong yang mana nieh !

kaki bola said...

aku sokong semua!yang paling sokong tanak kapel.yeah!

farhanamasdo said...

@kaki bola haa . kau la kawan aku menyokong ! haha . :P