Tuesday, 15 May 2012

tips tangani pasangan yang suka berleter !



aku tahu , ramai pasangan yang kat luar tu yang kekadang stress gila dengan pasangan masing masing . sebab asek kene leter je . balik lambat leter . lambat sampai leter . lambat siap leter . jalan jauh leter . and . macam macam lagi lah leteran yang ade . huahua . kat sini , aku nak bagi tips sikit kat korang okayy :) 

  1. Jangan melakukan perkara yang tidak disukai pasangan korang tw . 
  2. Diamkan diri korang tu tyme dia tengah marah sebab kalau korang melawan pasti leteran lagi panjang . wakakaka . 
  3. Tolong pasangan korang uruskan rumah tangga agar dia tak stress okayy . 
  4. Hormati pasangan dan bersikap terbuka meluahkan ketidakpuasan hati . So , nanti boleh runding tw . 
  5. Sentiasa berkomunikasi and beri perhatian kepadanya . 
  6. Bergurau senda dapat mengurangkan stres dalam rumah tangga korang . Gelak ketawa kan sihat :)
  7. Jika mampu , korang boleh menggaji pembantu rumah bagi meringankan beban pasangn korang . tadela diorang asik merungut je sebab banyak keje nak wat . Kalau korang tolong , takpe la jugak :)
  8. Rancang aktiviti menarik dengan pasangan korang sekali and anak anak . Beriadah di hujung minggu ke , camping ke , berkelah ke . Haa . kan best . 
  9. Masing masing baiki kelemahan diri demi kebaikan bersama . Nasihat menasihati juga perlu . 
Okay korang , harap dapat membantu korang kay .. watlek watpeace . :) 

4 comments:

mohamad shazni said...

hehehe..tips yg bergune tok bg yg berpasangan ni,,boleyh try ler pasni,,hehe =)
http://thisissensei.blogspot.com/

[ wanni ] said...

yang no 8 tu setuju, baru buat smlm :)

SumeSakan said...

kesian kan klu dapat pasangan yg kaki berleter nih...hahaha..kekadang ada jugak...pastu terpk ksian hubby..pastu terus muhasabah dr...hehehehe...

widiea azira said...

ak xleh bayang la muka aku kalo beleter. .haha