Tuesday, 8 May 2012

balik sekola kaki ayam



bermalas malasan depan tivi . keje umah sume dah siap . lepas tu tak tahu nak buat ape . ceit ! . cuti sem yang sangat panjang . bosan dherr ! 

korang pernah g sekola ? hehe . tipu tak pernah . korang start sekola umur bape ? aku g sekolah start umo 5 taon . tu daftar . tapi , masa umo aku 3 taun , tiap pagi , duk depan umah tengok dak dak g sekola . um 4 taun , aku saje menyebok kat sekola tadika kemas tu . belajar tanpaa berdaftar ! wakakakaka . time kocik kocik memang bekobar kobar nak skola . dah besa  malas sungguh . hihi . tadika depan umah aku jea . tu yang beriya riya nak g . belaja pecume . haha . 

okay , dulu , masa umo aku 5 taon . g sekolah la hari hari . sebab dah daftar kan :) tapi satu hari tu . time aku nak balik . aku cari kasut tak jumpa jumpa . sampai lah ngis ngis kat situ . selagi tak jumpa taknak balik . kejam sungguh sapa yang cuti kasut aku tuh ! then , setelah dipujuk cikgu milah , aku pun balik lah dengan berkaki ayam . dah la panas terik . tengari . kaki ayam lak uh . nasib baik rmas dekat . seminit dah smpai . kalau tak , mang seminggu aku tak jalan coz melecur . hihi ^^ overr yuuu . 

esoknye , masa aku smpai sekola . semua tengah sebok sebok kat pagar . sebelah tu semak samun . aku pelik . lepastu ade sorang kawan aku ni dok tebongkok bongkok dalam semak . rupanya , jiran aku , nazri . sama umur ngn aku . tengah dok cari kasut aku tu . weeee ~ terharunyaa . dari citu . aku mule la suke kat die . sampai la darjah enam . haaaaaaaaaaaaaaaaa ! lama tak ? lama kan . perasaan yang terpendam . lama betul . ish . sekarang ni pulak . die betambah tambah hendsome yuuuu ! geram ai ! haha . tapi jangan harap la nak tego . jumpe pon macam tak kenal . ish . sedih sedih . yelah . after darjah aku terus tak jumpa kawan kawan sekola rendah . sebab . aku sekolah jauh . sob sob . 

ape ape pun . tengs to him ! cari kasut aku . aku ingt tw eristiwe tu . jelas lagi . istimewa katekan ;) 

8 comments:

Cikgu Ma said...

waaa...kecik2 ada hero... =)

kerol said...

bukan aku yg curi.. nak aku tolong siasatkan?

Zaidalifah Hussin said...

Salam hai,

Bonde bwalking blog farhana ok...
best citer kat atas ni...

http:kumahuitu.blogspot.com

CiK FizA said...

wahh~ best la kecik2 dah ada hero. rugi la bila dh bsar malu2 meoww2 pulak. hohoho :DD

farhanamasdo said...

@Cikgu Ma hehe . kecik boleh ah . sekali dah besa . ape pun ta bole lahh

farhanamasdo said...

@kerol a'ah la . lupe la nak mention sapa yang curi . die bukan curi . die just buang kat dalam semak . yg buang tu dak sama belaja jugak OKU . :)

farhanamasdo said...

@Zaidalifah Hussin tengs yaa sys :)

farhanamasdo said...

@CiK FizA dah , nak wat acane . biase lettew :)