Saturday, 5 May 2012

atuk , sikat rambut



tibe tibe teringat kat arwah atuk . rindunye tak terkata . sebab die pergi meninggalkan kitorang semua dengan tibe tibe akbat kemalangan . and kiteorang mengambil mase yang sangat lama untuk kami semua meredakan perasaan masing masing . ade satu memory . yang aku tak dapat lupakan bersame atuk . sampai la sekarang nieh . 

aku , memang anak kesayangan , cucu kesayangan , kazen kesayangan , anak buah kesayangan . hihi ^^ terover lak . tapi memang betul . aku akui , aku memang sanga manje dari dulu lagi . sampai sekarang ni  manje manje jugak . and kuat merajuk . hihi . itu sudah diakui oleh semua orang tw . 

memory yang paling aku inga dengan tuk aku banyak . tapi ni lah yang paling aku sebak sangat . one day , mase aku budak lagi . lebih kurang tyme aku darjah dua gitu lah , aku suh atuk aku sikatkan rambut . tyme tu baru lepas mandi . disebabkan rambut aku panjang , jadi aku susah nak sikat . tapi act saje je nak manje manje ngn atuk .. hihhi :) selalunye nenek yang sikat . biaselah . duk ngan atuk and nenek . dioran yang jage aku adik beradik . 

tyme atuk aku sikat tu , atu aku cakap la ; 

"ni kalau dah besa nanti , agaknye ingat tak kat atuk . ingat tak atuk sikatkan rambut"
aku jawab la ;
"mesti lah ingat tuk "

setiap kali aku ingat peristiwe tu . rasa sebak . nak nges rasa . rindu sangat kat arwah atuk . rinduu sangat . dahla aku jarang jumpe die after drjah enam , coz start form 1 je aku dah study at cyberjaya . jarang sangat balik rumah . tyme cuti cuti panjang je . alhamdulilah mase atuk pergi tu , tengah cuty sekolah . after aku PMR . tak dapat nak kongsi result with him :( tu yang sedih sangat . 

marilah sama sama kita sdekahkan al-Fatihah kepada die . al-Fatihah . 

2 comments:

hawa said...

jgn sedih sedih yeee :)) al-fatihah utk atuk (:

farhanamasdo said...

@hawa
tengs hawa :)