Thursday, 10 January 2013

dugaan sem empat !



Assalamualaikum dan selamat petang seme ! *macam ramai je pembaca blog biru dahku ini* okay . dipetang yang hening ni , *tengok luar tingkap, tarik napas dalam dalam sedalam lubang arnab* haihh . ape la yang fana repek ni =.=' 

sambung . . 



pada tahun baru ini , *dah 10hari dah* fana dah ade kat sem empat . pejam celik pejam celik dan terus celik . diam tak diam , dah sem empat fana kat lenduu ni . UiTM dihatiku*.  insya allah . akhir tahun ni , habis sem lima , akan grad . ameen . korang doakan fana grad dengan jayanya tw ! 4flat gituuu . hikss . 


kalau korang nak tahu , fana nak share . tak kira la korang nak tahu ke taknak . tolong amek tahu . tolongg tolonggg :tlgggggg ! *muka simpati* banyak dugaan yang melanda fana . sadis sungguh hidup dahku ini . sudah jatuh ditimpa tangga , lepastu kene timpa lagi dengan tong dram dan juga bangunan bertingkat . cisss . merepek . lets begin ....

tak sampai seminggu start kuliah , bertarikh 6 disember 2012. . fana dah diberi ujian . :( hari keempat nak pergi class , i got a message from 66600 (bank islam). the content of the message : RM0.00 ATM Withdrawal RM1,000.00 from account no. 8371 on 06/12/2012:26:42. your 8371 balance is RM90.72. tau tak ape perasaan fana time tu ? bercampur baur ! fana cek purse , tengok kad bank . kad bank dah takde :( baru perasan time tuuu . sapelah orang yang baik hati mencuri kad bank saya !!!! T.T tak berhati perut betul . die amek 1k . tinggl 90 hinggit je kat fana . how dare youuu ! habis terus duit PTPTN fana . ulang alik bank , balai polis . nasib baik ade kawan yang baik hati nak hantarkan :( tapi memang sampai sekrang la si penyangak tu tak dijumpai . gggrrrrr . sangat sakit hati . now , memang kene berjimat habis la bab makan . dah la time tu duit buku sume tak bayar lagi . 

tengs Allah . fana dapat classmates yang sangat perihatin . diorang bagi bantuan kat fana . RM2++ . dapatlah fana bayar duit event untuk ssem ni . tengss guyss . fana just doakan . orang tu dapat pengajaran yang setimpal . duit tu , memang susah kite nak halalkan and maafkan orang tu . tapi one day nanti , fana akan maafkan jugak kesalahan die tu . tapi . harap die berubah and tak buat kerja tu lagi :( tapi sekrang , dah dua orang kawan fana hilang kad bank jugak . fanna rasa , macam orang yang sama . tapi , entahla . marila kita sama sama doakan orang tu berubah :) heeeeeeee xD 

tapi tapi tapi , ape perasaan korang , as orang yang tak berapa nak senang , and just bergantung pada ptptn tu je , mesti kita rasa sangat hard . nak pikir makan kita hari hari lagi . tapi , ia mengajar fana , supaya lebih berhati hati , sabar , berjimat , and . puasa isnin kamis xD heeeee . 

tengs for reading ! XOXO . 


3 comments:

Nurul Nadia said...

sabar yea..dugaan

Nurul Nadia said...

sbr yea..dugaan

Anonymous said...

Assalamualaikum...

hati-hati... jangan lepa dan lalai.. moga tabah hadapinya..