Tuesday, 2 October 2012

my cat's story


selamat pagi terima kasih bantal . aku tidur lena sentiasa :) bangun bangun terus hapdate blog kenn ! haa . jangan nak marah la kalau suara macam hape je . tapi . kalau suara ni tak denga diwaktu pagi tak kira di kolej atau di rumah . kompem orang akan jadi pelik . walaupun tade yang melayan . blah la kau , o'o 

sebenarnya , last night , tiba tiba termimpi kucing kucing yang berada di rumah . oh maii . nak selalu tengok memang tak dapat lah kan . jauh beribu batu . ececehh . tengok time cuti jaa . kalau rindu . tengok kat phone jela . tapi tak puas kan . kucing tu statik je tak gerak gerak . ohh demm T.T . kemain .

so , dikesempatan ini , ayat mcm nak berpolitik . aku nak jugak la kenalkan kucing kucing di alam maya ini . nak satu dunia ni tawu . ehh . nak kenal nak kenal tak ? kalau taknak pun , aku nak kenalkan jugak . tak kira tak kira . -.-'

okay , aku mulakan dengan yang senior okay . eh . lupa  yg tu dah mati T.T ni yang bawah dia .



okay . aku panggil gemok . mak aku panggil putih . jantan tau yang ni .


dialah kucing yang paling manja kat dalam ruma aku . gedik . penakut suma kat dia . 



haa . yang ni time die kecik . omel je . dah besa . tatau la nak cakap cmne . 



next , 


kay , yang ni perang . betina . yang ni garang kemain tau . kucing kucing jantan yang datang umah aku nak ngurat die , habis cabut lari balik rumah . har har . 


yang ni anak anak perang . haa . geramm . rinduuu sangat :( 

next , 


yang ni kelabu . betina . gatal bakkk hangg . sume jantan die nak rasa . dah berapa banyak jantan dah aku tengok die ni buat . ish ish ish . ikot pangai sapa la tu kucing aku yang sekoq ni . die ni senanye kucing embah aku . datang rumah aku terus taknak balik ke rumah die . so , smpai la ni la family aku yang jaga dengan penuh kasih sayang umpana anak sendiri . hikss . 


yang ni anak anak dia . ade 3 ekor jugak . sama macam anak anak perang . haa . yang ni anak beranak . perghh . kalo bab makan . memang pelahap . kalo bg ikan sekor . memang tak cukup . mesti meow meow lagi nak ikan lagi . last last . tuan die makan ikan bilis je . tskk tskk . 

last but not least , 


yang ni kuning . kucing yang ditinggalkan ibunya . hahaha . tapi die ni . pemalu . senyap je . pembersih . aku suka yang ni . badan bersih je . tak nakal . baik la kiranya . die ni . rajin mandi . means , die mandi sendiri la . bangun tidur die mandi . lepas makan die mandi . mandi kuing maksudnye . die jilat jilat badan die sendiri :) 

makan time ; 



THE END . 

banyak lagi senanye yang aku nak cerita . haha . tapi yang ni pun dah panjang . esokk esokk . 





9 comments:

Miss_Yana_Afi (",) said...

Hehehe..sangat comel! Yana pun suka kucing, tp x reti nak bela! Sbb kat rumah sejak dulu mmg x dibenarkan bela kucing!

Salam Perkenalan,
Yana Afi
http://yanfiemohamed.blogspot.com/

Miss_Yana_Afi (",) said...

Datang follow blogm + twitter (^^,)

farhanamasdo said...

yana . dri kecik , kalo tade kucing kat umah tak sah :)

♥Mr.Petak♥ said...

Banyaknyer anak kucin!!~ nak jual ea.. hehe

-misz zela- said...

comeylnya pakaikan dorg reben...=)

https://www.facebook.com/myzelariesblogspot

farhanamasdo said...

@♥Mr.Petak♥ wooo wooo woo . mana boleh jual . sayang wooo .

farhanamasdo said...

@-misz zela- omel en mcm tuannya :P

thiramohamadnoor™ said...

wahhh ! den suko kucing ni ...
comel2..
kat kolej thira pun ade jgak kucing..
kitorang panggil sockcat..comel ! ^^

D-SIM said...

comelnya kucing2 ni ><