Saturday, 6 October 2012

HAPPY BIRTHDAY , HERMANAS !


salam sabtu and selamat pagi seme ! harini 0610 . birthday my batch . HERMANAS 0610 . to HERMANAS , happy birthdayy ! 

dah dua tahun berlalu . dah dua tahun jugak meninggalkan alam persekolahan . sekarang , masing masing dah jauh . mengerjar cita cita kan ? dah ade yang fly . dah ade yang degree . ade yang otw buad dip . hewhew . tak sangka . macam semalam je baru mendaftar sebagai student SSP . macam semalam baru Form1 . kejap je mase berlalu . macam baru semalam tengok muke seko seko korang . rindunyaaa lahai . 

tiap moment kat SSP , akan diingati and dirindui . tiap kenangan yang dilalui bersama setiap hari . setiap masa . kite melalui perkara yang sama . dalam sebuah keluarga yang besar . walaupun hakikatnye sedikit macam robot =.=' tapi best kan 

time form1 , bangun pkul 5 pagi . ade yang bgun kul 430 . mandi awal . taknak nampak muke kat toilet lepas senior dah bangun . serram meyy -.-  sebab nak siap cepat . takut senior marah . kan ? g solat subuh pun awal gila . belum azan dah pegi . hihi . sebab nanti kene pandang kerek ngan senior . lepastu duty kemain . siap kene buat duty untuk form 3 and form 5 lagi . sebab kite paham . mereka nak exam . kalau nampak bende haram (phone) pun kite wat dunno je . kan kan . heee . tp time kite form5 tade pun junior tolong buatkan duty . tesek tesek T.T . time ni kite baru nak kenal kenal . aku pun tak kenal nama satu batch lagi . heeee . XD

petang petang kene serve meja . berebut rebut ambik lauk lebih . sebab nak bagi senior makan lebih . baru lah sehat , cukup makan ! heeee . sampai tumpah tumpah kat baju sendiri . kari tumpah kat satu baju pun bole . saje nak tambat hati senior . kalau kurang , kene marah . ye dakk ? aku ingt lagi , time satu table dengan fatehah ke farahin . tiap hari lauk banyak . sampai terbuang buang . hohoho XD . lagi satu , selalu kene dende kalau dimerit . XD

time form2 , haa . time ni dah besar sikit tapi masih dalam kalangan junior . hewhew . rutin harian lebih kurang macam time form1 , just kalau kat table ade form 1 , kite tayah la serve . bab bangun pagi pulak . time ni bangun lambat sikit la . awal awal tahun bangun la dalam kol 530 . da nak habis tu , 615 pun ade kalau period . hihi . tu aku laa . time form2 ni , tugas kite more kepada menjadi pembimbing kepada form1 gituu . #eh . hehe . 

jadi DS untuk form1 . yang ajar die cmne nak bagi locker kemas . cara lipat baju , camne  nak sediakan barang GI tu seme . kalau kene dimerit . kite jugak yang salah . kalau kene dende . tejerit jerit and dibuat macam boneka la kat bawah tu mintak maap kat house kapten and form5 XD buat je ape yang dierang suruh . cehh . 

time form3 , kite more tu buat hal memasing . ni bole dikatakan senior la . tengah tengah . time ni best . sebab tak penat macam senior nakk uruskan itu ini . and tak dummy as form1 n form2 jadi mangsa suruhan form4 form5 . hewhew . ilek ilek je . tiap kali GI . form3 la yang paling banyak buat dimerit . har har har . 

and after pmr , kite ditugaskan untuk lead majlis hai raya tu kan . seronokkk . banyak sungguh sate aku makan on that day . and banyak sangat makanan time tuu . hehe . and banyak aktiviti lepas pmr ni yang aku tak join . sebab aku balik umah for cuti panjang tu 2 weeks awal . sebab sakit . haaa . ingat takk ? hehe . mesti korang ta ingt . tsk tsk . :( 

time form4 , haa . yang ni dah jadi senior . and time ni kite kene pecah pecah dorm . sebab kene jaga junior junior . time ni banyak uruskan event kan ? teacher's dayy . bestt sangatt . event tak dapat buat outdoor . and kite buat dalam hall je kan . sedih T.T . hehe . and kite jugak buat talent night . kalau tak ada kerjasama antara kite , takan ade la majlis tu kan . berhempas pulas sampai tetido tido kat hall tu nak siapkan keje . time tu seronok :) 

time ni la tanduk seme orang keluar . nilah tahun pembalasann . jyeahhh ! kite buat balik ape yang kite dapat time junior . kite buat balik kat junior baru ! . hahaha . jahat jahat . tapi apekan daye . time kite je . junior seme hampeh . sikit sikit ngadu kat KPM , and ade la antara kite yang kene buang sekolah sebab pengadu pengadu tak berlesen nieh . ciss ! biadab sungguh . sampai hati mereka ! and then , kite terpakse la redho . and dah jarang nak kaau junior . malas and letih . huhu . 

form5 

time form5 , yang ni . kite kte aje . dorm dah tak campur . ade kusi meje sendiri . (tapi aku tak pernah gune) . jadi tempat letak barang je . hewhewhew . banyak sangat weyhh nak sebut bende yang kite lalui time f5 . study , konflik pun banyak time ni . stay up till late night . *tapi aku jarang* then bangun awal sebab nak study . hihi . time ni jugak . makin rapat antare kite . #eh . bole lah . rapat la tu . sebab banyak bende yang kite buat sesame . kannn . 

 
after SPM  

time ni seme stdy hard *kecuali aku* sebab nak dapat good result in SPM :) teachers pun banyak membantu kan . macam macam usehe yang diorang buat . asalkan kite boleh dapat good result . even kite tak sehebat batch lain , tapi , kite still ade kelebihan kite sendiri . :) kite tak hipokrit . memang batch kite nakal . tapi , itu lah diri kite yang sebenarnya . 

jamuan form 5 , ingat tak ? 


baca yassin sesame , tiap malam tiap pagi . solat hajat sesama tiap malam . time prep study merata rata . dapat fresh air . jerit sesame kat koridor kalo tensen . #eh . ade ke ? hihi . lari lari . kejar kejar . cari port sorok henpon sesama . #eh . haa . yang ni best . last last kantoi jugakk . tak sedar teacher yira masuk dorm . hikhik . =.=' bnyak la lagi bende . MSK lagi . prektis jalan pakai high heels . wwoooo ! heels aku tu pakai sekali je kot . dh la wane biruuu . hoho . kesimpulannya , SANGAT SERONOK okay ! even time tu duet hilang RM100 :( huhu . 


meet balik ! amek sijil SPM . heee .


okayy . smpai sini je . nak tulis sume kat sini smpai tahun depan tak siap . korang tambah la sendiri . hihi . panjang dah ni . LOVEYOUUU HERMANAS ! 

7 comments:

~AmyLiana86~ said...

jamuan form 5 sweetnya duk atah jalan cmtu je ek..

dh daftar says belum dik..kalau belum singgah sini..

http://amyliana86.blogspot.com/2012/10/nak-duit-free-tak-kalau-nak-meh-sini.html

Aisy Nasiha said...

Best bila tkenang ms sekolah.. xda byk beban n tjawab lagi masa tu..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Best dapat jumpa balik kwn2 lepas sekolah..

lynn kamarul said...

happy birthday jugak utk kwn awk

♥ Wina ♥ said...

macam² kenangan masa sekolah kan? yang banyaknye kenangan manis of course! akak pun sama..suke sgt time sekolah sbb kwn² semua gila² eheheee

salam kenal dik :-)

Misz Mieza said...

Memang best sangat bila ingat2 balik kenangan masa sekolah dulu.. Kalau nak citer ntah bila la boleh habis.. Huhu..

Mode : Rindu zaman skolah & kawan2 skolah.. T_T

ROJAK said...

alahai rindunya kalau teringat zaman sekolah2 dulu..
gambar form 5 ramai2 tu yang belah depan tu nampak tertiarap haaa haha