Thursday, 28 June 2012

miss my meow meow !



salah satu reason yang aku selalu nak balik rumah sebab aku rindu kat kucing kucing aku . alhamdulillah , sekarang ni dah ade 7 ekor kat umah aku . yang 3 ekor baru lahir . kecik kecik lahi . 2 minggu lepas still dalam kotak . sekrang ni mesti dah keluar . wahhh . rindu nyaa kat sumee . 

GEMOK-jantan *paling manja 

PERANG-betina *paling garang dengan kucing jantan tapi suka kat GEMOK

KUNING-jantan *hiper active, pembersih, suke men sorang sorang
alaa , takde pic kuning la T.T

KELABU-betina *kucing aku yang paling gatal . semua kucing jantan die nak
 -.-


MIKO-jantan
MIKI-jantan
MIKA-jantan 

okay. yang kembar tiga ni anak KELABU -.- tak tahu bapak die yang mana satu . haishh . 

aku suka bawa kuning tidur ngan aku . dia , selagi aku tak bangun , dia tak kan meow meow nak kluar bilik . and , kalau subuh die akan kejut aku . tu yang aku suka tidur dengan KUNING . dia sangat memahami aku . yay ! . miss him miss him . and kuning ni sngat pembersih okayyy . dia akan memandikan diri dia sendiri . macamana ? dengan menjilat jilat bulu die . dan die memang sangat bersih :) tak sabar nak balik esok ! miss them much ! kalau takde diorang , rumah sangat sunyi T.T hihi . walaupun kekadang mereka semua pecahkan barang . tapi , takpe . diorang tak sengaja . hihi . marah pun marah marah manja gituuu ! loveeeyoouuuu meow meow ! 

Tuesday, 26 June 2012

nak teddy bear T.T



malam ni rasa mengantok gylaaa ! maybe sebab penat sangat kot kan . class from 830 till 630 . mana tak . mati woooo . ! okayy . aku bukan nak cerita pasal class aku keyy . aku just , just , justt . . 

teddy bear ! rinduu gila kat teddy bear aku yang kat rumah tuuuu . . sirius . rindu sangat sangat . last saturdayy , pergi Aeon Melaka . masuk banyak kedai . banyaknya jumpa teddy bear comel comel . nak beli tengah tak mampu la T.T kawan aku pulak belikan teddy bear kat her bestfriend . mak aihk besaa . aku pulak . hmmm hmmm hmmm . nak teddy bear . yang kecik pom takpe laa . nak sangat . comel gilaa . 


ta ade sesapa ke nak belikan T.T

Saturday, 23 June 2012

bontot macam gajah !



tadi aku pegi lepak kat Jusco Aeon tu . yang kat bandar tu . ade la kawan aku ni nak beli barang katanya . nak buat birthday present for her bestfriend kan . tu yang beriya iya sangat nak pergi tu . Kawan aku stop kat satu kedai tu . kedai yang jual macam barang barang hiasan and barang yang boleh dibuat as a gift kan . aku pggil kedai tu , kedai serabut . hehe . 

btw , aku ni bukanlah jenis yang suka benda yang macam all those things yang ada kat kedai tuu kan . aku just belek belek teddy bear je . dah bende tu je pom yang aku minat . hikss . tapi tak beli lah . #tak mampu . so , aku un keluar la tunggu die ni pilih barang . aku bediri kat depan kedai tu . 

by the time aku keluar je . aku dengar dua orang budak kecik and ade sorang remaja lelaki kat situ , mybe abang . budak tu jerit kat dua orang budak perempuan yang kat depan tu . "bontot macam gajah ! " lepastu die boleh mainkan gaya bontot perempuan tu by using his hand ? aku pun macam , 'eerrr , budak kecik zaman sekarang . advance gila' and ade la lagi ayat ayat yang keluar dari mulut budak tu . yang si remaja tu pulak tengok aku menyengih je . ape la . aiyoo .


kecik kecikk dah terdedah dengan perkara sebegitu . then aku pikir , 'biasalah , lelaki . memang macam tu' *saja sedapkan hati . tapi kecik lagi kan . open gila . haishh . terkejut aku . 

pssst , persekitaran memang amat penting bagi budak yang baru nak membesar . so , kalau korang ade adik . didik lah adik korang sebaik mungkin . and jaga pergaulan diorang . :) peace ! 

TOGETHER WE STRIVE FOR HEALTHY LIFE




SELAMAT PAGI ! hee . haaaa . nampak tak nampak ? nampak ape pulak la nieh ==' okayy . last nite , ade induction part1 for course office management and technology . so , yang kakak kakak abang abang part 2 sampai part 5 . kene lahh same same join . lagi meriah . ye dakk ? 

okee . ni banner untuk event semalam .

oke . ni button yang kitorang dapat time pendaftaran ^^ thank youu sangatt ! 

and yess . memang sangat happening . memang berbaloi lah join kan . event ni ade macam games la . sukaneka . lawan antara part . aku tak masuk . just jadi cheerleaders jek . hikss . ade isi air dalam botol guna span . tiup tepung . terompah yang panjang tuu . bawak bola pingpong . tu jek kot eh ? ta ingat ==' haha . tapi memang funn gyla . part 3 semangat habes lahh bak hanggg . *puji batch sendiri . 

time time cmni la kite leh kenal kenal dengan yang lain . time ni jugak la dapat tengok abang abang kakak kakak kand adik adik kite men game . kalau tak , tak dapat kan . ade tu smpai tertarik sluar diaa . tapi ramai orang tak perasan . hikss . shhh shhhh . lecturer pun sangat supporting . alaa . lupa nak ambil gamba diorang sume time game . hee . 

gambar ni je yang ade . me and bestfren :) 

okayyy . after game dah habis semua . part one ade buat persembahan . drama musical . kot . #ehh . aku tak tahu ape name nye nih .

si kepoh . *sumber gambar dari group OMAC .

pelamaran . *sumber gambar dari group OMAC .

and diorang pun sume supporting la . tade la malu malu ^^ wink wink . go part one ! hahahak . 

yang membuatkan bertambah tambah happening tu , ade part4 yang sangat sangat tak reti diam okayy . ade je bende yang nak dijeritkan . tu yang havoxx tuu kan kan . haha . jadi suare latar pun boleh diorang nieh . lawak pun ade gakkk . ini barang baik . ini barang baik ! kami nak yang comel ! yang ni tak comel ! okayy . whateva . haha . yang jerit jerit tu pom comel comel kan . XD lagi mau lawan dengan kami , part3 yang kat blkang nie . tak puas hati kaa ? tau la johan terompah . wekkk ! :P hikss . lepas tu cari sape yang melawan diorang tadi . sape yang nak ngaku kan ? hahaha XD booooo . 

btw , mereka mereka nieh memang suka main baling baling tepung kannnn . memang sedap tepung . entah jenama apa tah kan . hikss .  memang terbaik . macam la orang tak tahu  nyorok tangan kat belakang bawak tepung . kelakerr la . HAHA . ape ape pun . aku sangat enjoyy okayy malam tadi . smpai now tade sore . batuk batuk and sakit tekak T.T . ni yang nak g cari abang ama mintak umat nieh XD hahaha . psss . teng for da bihun and air kotak okayyyy ! :) kenyang aku malam tadi .  

ni je kot yang aku nak bebel . mane mane yang kat atas ni . gurau je . peace ! XD 

loveyouuuuuuuuuuuuuuuuuuuu lahhh OMAC ! 


Tuesday, 19 June 2012

lidah berbelit ?



phewww  !  hari yang memenatkan . baru balik class . and baru half day pergi class . sat lagi ade lagi class . 230 smpai 620 . ohhhhh Godddd ! penat tahu tak . bilik tinggi melangit atas bukit pulak tuuu . *dugaan dugaan .

harini satu class tension belaja mandarin T.T sakit otakk . opss . hao la hao la . ape tu ? 

ni hao ?
wo hen hao . 
xiaojie ?
zaoshang hao ? 

acano nak sebut tu ? ade yang eja lain bunyi lain . macam ni ;

zai . z = chi 
shi . kalau nak sebut jadi cherk . 

mane tak pusing pale otakkkk aku ! and then , baru ni first class belaja nada nada tu . nak nada mendatar lah . ganas lah =.=' tak dapat terus lecturer naik angin . ape kess ? siap hentak hentak kaki and buku pulakk lecturer tu . aiyooo . kami ni suda poneng pale . takleh sabar ka laoshi ? tak perlu lah kot nak mara cenggitu . petang ni ade lagi class ganti . sebab last week laoshi tu tak dapat datang sebab ade emergency kes pulak . 

ade sesapa yang willing nak ajar aku hao to pronounce mandarin ni takkk ?? =.='

pssst . belajar jepun lagi senang lah T.T



Friday, 15 June 2012

aku tak kesah



adakah aku seorang yang sangat manje ? tak kot ? hmmm . baru first week diz sem . aku dah sebuk nak balik . bukan pe . nak amik barang kat umah . lagipun , dah tepun mak nangis nangis dah . rindu woooo . tak tahan dah . nak wat acane en kalau dah macam tu . taleyh nak kate pe lah dah kan . hihihi ^^ aku memang rapat ngan mak . bukan tak biase pisah jauh jauh . dulu time sekolah menengah , 5 taun aku kat cyberjaya . hostel . time cuti sekolah je balik . bukan baru ni duk hostel . tapi dulu time sekolah tak rapat lagik kat mak . ni dah masuk u , kemanjaan tu makin menjadi jadi lak =.=' aiyoooo O.o . hikksss :) 

lagipun , esok ade majlis pe tah . act , wajib hadir . lagi lagi aku lak ketua kumpulan . naye a en tak datang . tapi pape pun , aku kan balik . memang tak datang lah esok . alahhh , ramai je pun yang memang plan takdak pergi . part 1 part 2 kan ramai . watpe nak amik lagi part 3 untuk join . bagilah peluang kat budak budak baru kan ^^ *alasan . senanye malas and sebab nak balik . heee . 

harap harap , tak kene ape ape tindakan kan . memang malas sangat nak pergi . next week ade KI and Mjlis Dekan . kompem kompem next week tak bole balik . so , nak balik diz week ! hiyarghhh ! :) 

Tuesday, 12 June 2012

first day new sem XD



hana memang tersangat tak sempat nak update . =.=' first , membizikan diri dengan segala macam perkara yang tak sepatutnya yang takde kene mgene ngan diri sendiri . second , demam panas melanda diri . panas sangat smpai doc pun terkejut =.=' apalaa . lastly , sebuk pikir acane nak wat ngan new sem nieh . time table pack . =.='

harini hari first han pergi kelas. kalau nak diikutkan , semalam . tapi , semalam hana baru balik dari johor . so , tak pergi kelas . balik sini lambat sebab demam dan hanya mahu berada di sisi mak disaat saat genting ^^ mak pun risau hana ni . badan panas tak surut surut. *anak manja . kfine. hana memang anak manja =.=' sampai adik adik pun jeles . -kesah pulak aku-

so , sangat penat dengan new time table . new class . new lecturer . new kolej . kolej yang ta bole blah nieh . tinggi melangit ! phewww . kalau dulu semua dekat , cafe , class , koperasi , semua . sekrang , semua jauh . nak pergi mana mana kene naik turun berpuluh puluh anak tangga =.= beratus mungkin ! baru first day , dah penat . mungkin tak biasa lagi  yelah . dua bulan cuti melepak depan tivi tengok cite otomen tiga and naruto je . mana taknya . eh , sekrang dah naik sem tak dapat nak tengok muke omel ala ala kucin si naruto tu . hensem bakkk hangggg . lalalalala . 

ni semua ujian dalam menuntut ilmu . semoga . ilmu yang akan hana dapat tu lebih diredhai oleh Allah . dan senang masuk dalam pale otak hana yang omel omel ni . yang agak liat untuk menerima and mengingati pelajaran . aminnn . korang doakan kejayaan hana  semoga dapat keputusan yang lebih cemerlang berbanding 2 sem lepas . nak dapatkan ANC . AMIN :) 

cerita pasal rumate pulak . hana orang baru kat sini . diorang sume dah 3 sem duduk bilik nieh , sangat rapat . cian hana sensorang :( tskk tskk . tapi diorang okayyy kot . just . mesti susah nak sesuaikan diri . hana sorang orang baru kat level nieh . =.=' haish . dahla hana ni penyegan ! uwwerkkk ! semoga kamii akan bertambah rapat ^^

Saturday, 2 June 2012

Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500



Selamat Petang ! harini bz . Dari pagi sampai ke petang asek duk bertandang umah orang je . chett . ni baru balik terus nak join segmen . wakaka :) 

miss Z berceloteh

segmen ni khas untuk yang blog die , follower bawah 500 . macam blog aku ni . tak sampai 500 pung :) 

follower aku ade 467 je . 

segmen ni sampai 12 JUN, 10 PAGI . lama lagi . jom join sekali . yang datang jenguk tu :)

IBRAHIM and BACKHEM



Di sebuah stadium , ketika pasangan Farhana dan Anuar sedang mrnonton suatu perlawanan akhir bola sepak , tibe tibe datang seorangpeuda yang agak gelojoh duduk di sebelah mereka.
Beberapa minit kemudian , terdngar suara seseorang yang duduk di belakang memekik : "Hei , Backhem... !
Pemuda gelojoh tersebut terkejut dan berpaling ke belakang.  Mungkin kerana tidak melihat orang yang dikenalinya, dia kembali memandang ke tengah padang.
Beberapa saat kemudian, terdengar sekali lagi suara seseorang di belakang :"Hei, Backhem!"
Spontan pemuda gelojoh menoleh ke belakang dan melihat kalau - kalau ada orang yang dikenalinya.
Kerana tidak bertemu dengan orang yang dikenalinya, pandangannya kembali ke padang. Lalu, terdengar sekali lagi teriakan : "Hei Backhem!"
Pemuda tersebut segera bangun dan menjerit kepada penonton yang duduk di belakangnya. 
"Hei . . nama saya bukan Backhem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Friday, 1 June 2012





Salam Jumaat and Selamat Pagi koranggg . Weekend haritu , family blah ayah ade wat gath kecik kecik . Celebrate birthday my lovely uncle . :) kitorng wat kat Tanjung Leman , Tenggaroh . Korang tw ta ? Kat Mersingg . Best tw . dah lama ak gath reramai . Tapi yang ni baru half je tw . Sebab ramai yang taleh datang . Time tuu kitorang stay umah makteh aku kat Felda Tenggaroh 5 . aku stay situ seminggu dah sebab nak tolong ape ape yang patut . Dia ade wat knduri . Memang fun gile tyme kitrg picnic tuu  dari 9 pagi , sampai ke 6 petang . Best sangat sangat . Sampai kulit pun memang terbaka . Sampai sekarang hitam and kulit pun baru okayy dari mengelupas . Jom layan gamba . 

otw :)



HAPPY BIRHDDAYYYY ! 

FYI , aku memang manje nan uncle :) 

abah , mak , makteh , uncle , makngah and kak ani :)

sweet kaple :) wakakaka 

tanam diaaaaa 

lompattt . 

banyak lagi gamba . tatau nak masuk yang mana satu :) harap korang enjoyy . rinduuu time ni ;(